Project Description

“Оранжевата крава” е творчески център за деца и възрастни. Центърът се занимава с организиране на разнообразни събития: курсове и консултации на тема бизнес и пари, психологически тренинги и семинари, медитации, арт уъркшопи, работилници за ръчен труд.

Основната идея на собствениците му е да намерят обединяващите точки между изкуството, творчеството, забавлението, парите и бизнеса, личностното развитие – като освен на знанието и логичното мислене, обръщат внимание и на чувствата, емоциите и работата върху себе си.

Целта на уебсайта на Творчески център „Оранжевата крава“ е да обедини голям брой съмишленици, които се интересуват от темите, заложени в семинарите и са готови да дискутират актуалните въпроси. Всеки посетител на сайта може да се абонира за получаване на бюлетин с новини относно случващото се в центъра. Администраторът на сайта има пълен достъп до тази информация, може да групира потребителите по интереси и да изпраща персонализирани писма по електронната поща.

Като организатори на събития, собствениците на творческия център имат задача и да промотират дейността си по най-подходящия начин, за да може тя да достигне до всеки. За тази цел в сайта са изградени следните функционалности и секции:

  • Тематичен слайдър на началната страница

Посредством рекламни банери посетители се насочват към най-важните за момента събития. Слайдовете могат да се актуализират свободно през административния панел на сайта чрез поставяне на нови банери и насочващ линк.

  • Календар на събитията на дневна база на началната страница

Още с влизането в интернет страницата на творчески център посетителите могат да разгледат събитията, насрочени за съответния ден. Календарът за деня е интерактивен и се актуализира автоматично всеки ден.

  • Календар на събитията на седмична база в секция „Календар“

Тук събията са организирани в динамичен Календар за седмицата. Те се подреждат по дата, ден и час на провеждане. Така изложени, те са бързо и лесно достъпни за всеки, който иска да посети центъра и да избере най-удобното за него време.

  • Списък на всички семинари и уъркшопи в секция „Събития“

В тази секция събитията са показани в списъчен вид. Акцентът е върху описанието на мероприятието, а не върху датата на неговото провеждане.

  • Представяне на конкретно събитие

Всяко от събитията е представено от заглавие, тематична снимка и описание и галерия снимки. В полето „Кога“ са отбелязани всички дати на провеждане.

Събитието може да бъде еднократно (да се проведе само веднъж) или регулярно.  За всяко събитие има възможност за въвеждане на дата и час на провеждане като повтарящите се събития могат да бъдат с различен начален час за всеки определен ден.

  • Онлайн записване

Непосредствено след описанието на събитието е разпложен бутон „Запиши се“, който отвежда посетителя в страница с онлайн регистрационна форма с възможност за попълване на име, телефон, e-mail, брой участници. Така само за няколко минути всеки може да заяви участие в уъркшопа, който желае да посети.

Дизайнът на интернет страницата на Творчески център „Оранжевата крава“ е издържан в лек ретро/винтидж стил. Дизайнерите на Тралалинк използваха текстилен патерн, меки и свежи цветове, рисунки на птици, цветя, сгради, облаци и езера и така идеята за дзен в света на технологиите и парите не остава чужда, а може да бъде прегърната от все повече хора.

Екрани от сайта