Project Description

Екрани от сайта

ФИЛТО-С ООД е една от водещите български строително-инвестиционни компании. Фирмата е специализирана в строителство, продажба и управление на жилищни и административни сгради в България. До момента са изградени 75 обекта на територията на гр. София с над 1600 бр. апартаменти, десетки магазини, няколко офисни и административни сгради и болници.

Нито една от сградите на Филто-С не е построена по шаблон, затова дори при изработката на фирмения си уебсайт те избраха да разбият рамките на тесните шаблонни стандарти и да си позволят иновативен и гъвкав проект, който да изпълнява задачата си – да развива техния бизнес и да популяризира услугите и имиджа им пълноценно.

Структура

Началната страница на сайта съдържа кратки връзки към основните секции на сайта, разположени в главна вертикална навигация, както и линкове към външни препратки под формата на банери. Секция „Новини“ предлага актуална информация за настоящата дейност на фирмата. В широкоформатния банер сме оставили възможност за поставяне на статични снимки (jpeg, png), анимация на елементи посредством javascript или flash. Слайдърът ротира избрани снимки, които водят към съответстващата им вътрешна страница, но може да съдържа и тематично YouTube видео.

Секциите с официалната информация за фирмата „За нас“, „Екип“ и „Галерии“ заемат полагащото им се място с индивидуален дизайн на всяка вътрешна страница. Отделено е достатъчно място за описателни текстове и снимков материал, подкрепящи информацията за  развитието на фирмата през годините.

Всяка търговска компания разчита на силата на специалните оферти при продажба на своите продукти. Затова в страницата на Филто-С създадохме отделна секция „Промоции“, където всеки бъдещ и настоящ клиент може да се информира за ценовите пакети и отстъпки, предлагани от фирмата.

В основния фокус на сайта си остава представянето на отделните имоти, които са обект на продажба.

Наеми и продажби

Според изискванията на клиента и неговите търговски нужди изградихме строга система за категоризация на имотите.

На първо място в логическата последователност на сайта застава описанието на комплексите Cite Jardin, Мотописта, Париж, Тодор Александров, Cottage Apartments. Всеки един от тях е представен с кратко описание и снимкова галерия. Тези полета са ефективно използвани за изясняване на водещата концепция при строителството на обекта, създадена въз основа на очакванията на съвременния клиент за комфорт и естетика.

Сградите, принадлежащи към изградените комплекси, са представени със задължителните за бизнеса атрибути – подробно описание на материалите, използвани при строежа, флор-планове на всеки етаж, показващи разположението на имотите, както и със списък в табличен вид на свободните имоти.

Имотите в сайта са разпределени в две основни категории – Наеми и Продажби. За всеки имот, независимо от  типа му (апартамент, офис, магазин, ателие, гараж, къща, ресторант и други), е предвидена собствена вътрешна страница, където той е представен с необходимата информация:

 • архитектурен план
 • местоположение с директен линк към Google Maps
 •  вход, етаж, номер на апартамента
 • изложение
 • пусков срок
 • обща и застроена площ
 • цена на кв.м
 • обща цена
 • статус – свободен, резервиран, продаден
 • описание
 • действаща промоция

Предвидена е функция „Печат“, която улеснява потребителите на сайта при събирането на информация за предлаганите имоти.

Търсене и филтриране на имоти

Важен елемент от  богатата гама от функционалности на страницата на Филто-С, които са изключително важни за удобството на посетителите и улесняването им при намиране на необходимата информация, е филтъра Търсене, който е вграден в дясното навигационно поле на всяка вътрешна страница.

Той успява да покрие основните видове търсене:

 • Бързо търсене – показване на резултати от търсенето без предварително задаване на критерии
 • Подробно търсене – предварително задаване на критерии за търсене и изваждане на специфичните желани резултати по тип оферта (наем или продажба), цена, вид имот и местоположение,  филтриране на резултатите от търсене, подреждане на резултатите от търсене по цена, вид имот, местоположение, цена, площ и други системни параметри.